Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Jogurtový dezert s meruňkovým přelivem

Doba přípravy:

Příprava: 5min.
Vaření: 15 min
4 porce

Co bude potřeba?

500g Elinas bílý jogurt řeckého typu

600g meruněk

50g třtinového cukru

pomeranč

1 citron

2 celé skořice

Postup přípravy:

Meruňky přepůlíme a vypeckujeme.
Z pomeranče vymačkáme šťávu a z citronu nastrouháme kůru.
Meruňky, pomerančovou šťávu, cukr a skořici podusíme cca 15min a poté vyjmeme skořici.
Jogurt smícháme s citronovou kůrou, nalijeme do sklenic a navrch zalijeme meruňkovým přelivem. Dobrou chuť!

Náš tip: Dezert můžete nazdobit nadrcenými vlašskými ořechy.